Frauda bancara - Ministrul Economiei vrea masuri radicale

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 11:37
1329 citiri
Frauda bancara - Ministrul Economiei vrea masuri radicale

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a precizat, vineri seara, la Targu-Jiu, ca este adeptul solutiilor radicale in ceea ce priveste dosarul fraudelor bancare si ca va lua astfel de masuri saptamana viitoare, inclusiv cele de reorganizare substantiala a organismelor intermediare.

"Bineinteles ca nu avem informatii privind nivelul foarte mare al fraudelor care a fost descoperit, dupa cum ati vazut numarul foarte mare al persoanelor implicate in aceste fraude, dar eu salut institutiile statului ca au luat aceasta decizie si de asemenea le incurajez sa solutioneze aceste cazuri cu celeritate pentru a fi un exemplu", a afirmat Daniel Chitoiu.

Ministrul Economiei a mai spus ca va reorganiza organismele intermediare incepand de saptamana viitoare.

"Interesul nostru este de a lua masuri radicale saptamana viitoare avand in vedere si ultimele informatii privind nivelul foarte mare al dosarelor in cercetare si care au mai fost cerute pentru a fi analizate de organele de masuri pana la organizarea substantiala a acestor organisme intermediare, ceea ce presupune alocarea de la alte autoritati de management sau din cadrul Ministerul Finantelor Publice", a adaugat Chitoiu.

Prezent la Targu-Jiu alaturi de premierul Victor Ponta, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a precizat ca stia despre ancheta, dar, informatiile fiind confidentiale, nu a putut sa declare nimic.

"Eu am avut informatii legate de aceasta fapta petrecuta in domeniul bancilor, informatii pe care este normal sa le am avand in vedere ca Politia Romana este organ abilitat al statului si participa la aceste cercetari, dar sigur ca informatiile erau confidentiale. Informatii in plus nu o sa va dau, ancheta este in desfasurare", a spus Mircea Dusa.

#declaratie Chitoiu, #fraude bancare Chitoiu, #masuri radicale fraude bancare, #reorganizare organisme intermediare , #Ministri