Funeriu: Romania nu este scufundata in criza

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 20:47
935 citiri
Funeriu: Romania nu este scufundata in criza

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, la Sibiu, ca "Romania nu este scufundata in criza", chiar daca a trecut printr-o perioada "extrem de dificila", si a apreciat ca multi romani au inteles necesitatea masurilor de austeritate, care au evitat intrarea in derapaj.

"In mod evident, Romania a trecut printr-o perioada extrem de dificila. In mod evident, atunci cand treci printr-o perioada dificila, poate ca anumite lucruri nu sunt suficient explicate, poate ca anumite lucruri nu sunt suficient intelese", a declarat, intr-o conferinta de presa, Daniel Funeriu, citat de corespondentul Mediafax.

"Este datoria noastra sa explicam aceste lucruri si cred ca foarte multi romani au inteles ca masurile extraordinar de dure pe care am fost nevoiti sa le luam produc astazi efecte. Unul dintre efectele de astazi este acela ca Romania nu este scufundata in criza. Romania este intr-o situatie in care poate sa se consolideze", a adaugat acesta.

Intrebat cum explica aceasta afirmatie pe fondul miscarilor de strada din ultimele zile, ministrul Funeriu a spus ca, "in mod evident, Romania este intr-o situatie dificila, precum toate tarile din Uniunea Europeana", dar nu a intrat in derapaj.

"Uitati-va in Spania, somaj peste 20 la suta. Uitati-va in alte tari. Uitati-va la Grecia, care are o datorie publica uriasa, mult mai mare decat datoria Romaniei. Deci, fata de situatia in care am fi putut sa ne aflam daca nu am fi luat aceste masuri, Romania nu a intrat in niciun fel de derapaj", a declarat Funeriu.

El a afirmat ca situatia in care se afla Romania nu este placuta, dar toate problemele pot fi rezolvate prin dialog.

Ministrul Daniel Funeriu a participat, vineri, la Sibiu, in prezenta a peste o suta de profesori din intreaga tara, la un program de pregatire pentru "Scoala Discovery".

#Daniel Funeriu, #Funeriu educatie, #criza economica romania, #Romania masuri austeritate , #Ministri