Guvernul a aprobat subventiile de la bugetul de stat in sectorul zootehnic

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 20:10
1299 citiri
Guvernul a aprobat subventiile de la bugetul de stat in sectorul zootehnic

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, actele normative privind acordarea subventiilor de la bugetul de stat pentru anul 2011 in sectorul zootehnic, fiind mentinute cuantumurile subventiilor acordate si in 2010.

Potrivit ministrului Valeriu Tabara, cuantumul subventiilor este de 40 lei pe cap de animal la ovine si caprine si, respectiv, 410 lei pe cap de animal la bovine.

Acesta a declarat ca suma totala aprobata pentru subventia la ovine-caprine se ridica la circa 337 milioane de lei, in conditiile in care numarul animalelor crescute de fermieri s-a marit cu 800.000, iar in ceea ce priveste bovinele, suma totala se ridica la circa 666 milioane de lei, in conditiile in care numarul animalelor a crescut cu 200.000.

"Nu dam mai mult decat ceea ce este la aceasta data hotarat, asa cum de altfel se promisese in decursul anului, avand in vedere insa problemele bugetare, am ramas la acest cuantum", a declarat ministrul Tabara.

El a mai aratat ca totalul subventiei acordate de la bugetul de stat in sectorul zootehnic depaseste un miliard de lei, iar Guvernul isi doreste mentinerea in continuare a efectului pozitiv pe care l-au avut subventiile de anul trecut.

Mai multi fermieri afiliati Federatiei Agrostar au protestat in urma cu doua saptamani in fata Ministerului Agriculturii, cerand majorarea subventiilor alocate in acest sector la 700 de lei pe cap de bovina.

De asemenea, guvernul a prelungit, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, termenul de plata a rentei viagere din agricultura, de la 31 august la 30 noiembrie.

#valeriu tabara, #subventii zootehnie, #cuantum subventii , #Ministri