Implicare surpriza in dosarul Vosganian-Videanu

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 12:10
2260 citiri
Implicare surpriza in dosarul Vosganian-Videanu

O situatie neobisnuita se inregistreaza in dosarul in care Varujan Vosganian si Adriean Videanu, acuzati de DIICOT de complot si subminarea economiei nationale in favoarea omului de afaceri Ioan Nicolae. Alina Bica (foto), actuala sefa a DIICOT, a avizat in 2009, cand lucra la Ministerul Justitiei, o ordonanta care are legatura cu acest caz.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de DIICOT ca prin acte normative aprobate in Guvern au ajutat societatea Interagro a lui Ioan Niculae sa achizitioneze nelegal gaze naturale de la ROMGAZ la preturi foarte mici, prejudiciul fiind de 130 de milioane de dolari.

Specialista in energie Ana Otilia Nutu (Expert Forum) a explicat pentru Romania Libera ca actuala sefa a DIICOT, Alina Bica, ar fi pus si ea umarul, in 2009, cand era secretar de stat la Ministerul Justitiei, la achizitionarea discretionara a gazelor naturale, prin viza de legalitate pe care a dat-o pentru emiterea Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 54/2009, care a permis ca unii consumatori, printre care si Interagro, sa cumpere gaz la pret mai mic.

Mai exact, Alina Bica a fost cea care, in calitate de secretar de stat in Ministerul Justitiei, a dat avizul de legalitate.

Citeste mai multe despre Implicare surpriza in dosarul Vosganian-Videanu pe Ziare.com.

#Alina Bica Vosganian Videanu, #dosar Romgaz Vosganian Videanu, #Alina Bica DIICOT, #dosar DIICOT Vosganian Videanu , #Ministri