Iohannis: Nu am exclus sa coordonez finantele

Luni, 10 Februarie 2014, ora 16:21
2320 citiri
Iohannis: Nu am exclus sa coordonez finantele
Foto: pressalert.ro

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat luni ca a exclus posibilitatea de a fi ministru al Finantelor Publice, adaugand insa ca nu a exclus si varianta privind coordonarea Finantelor.

"A fost o discutie daca este absolut obligatoriu sa raman vicepremier, ministrul Afacerilor Interne sau daca ar fi oportun sa fiu vicepremier, ministrul Finantelor Publice. Noi, in PNL, am desemnat persoana care va fi ministrul Finantelor Publice in Romania, este colegul nostru Eugen Nicolaescu. Deci, discutia s-a incheiat foarte repede", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa o sedinta a liderilor USL, la o vila de protocol.

El a subliniat ca a exclus "din start" sa fie ministrul Finantelor.

"Am exclus din start sa fiu ministrul Finantelor, dar nu am exclus deloc sa coordonez finantele, ba chiar cred ca ar fi un lucru interesant", a declarat Iohannis.

Iohannis: Reafirm determinarea de a deveni vicepremier si ministru de Interne

Edilul si-a reafirmat luni dorinta de a fi desemnat vicepremier si ministru de Interne, adaugand ca va face "toti pasii pentru a fi in legalitate" in legatura cu aceste functii, in conditiile in care este si primar al Sibiului.

"Vreau sa reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier si ministru de Interne. Evident ca voi face toti pasii ceruti de legile in vigoare pentru a fi in legalitate si pentru a clarifica orice discutie s-ar pune inainte sa devin ministru si vicepremier.

Eu voi face orice pas va fi nevoie pentru a fi in legalitate, imi apartine, il voi face atunci cand trebuie si atunci il voi anunta", a declarat Iohannis intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste o eventuala demisie din functia de primar in contextul raspunsului Agentiei Nationale de Integritate dat Executivului privind incetarea functiei de ales local inainte de intrarea in Guvern, Iohannis a afirmat: "Evident ca voi face tot ce trebuie pentru a fi in perfecta legalitate si din punct de vedere al ANI".

El a subliniat ca social-democratii nu i-au solicitat demisia din calitatea de primar inainte de a prelua functiile de vicepremier si ministru de Interne.

"Nici nu cred ca ar face-o, nici nu cred ca as discuta asa ceva. (...) Unii colegii din PSD sunt extrem de preocupati de soarta mea, le multumesc pentru acest lucru, dar este o vorba la romani: cel mai bun sfat este cel care se cere", a spus Iohannis.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat vineri ca edilul Sibiului a fost propus de conducerea PNL pentru functia de ministru de Interne, precum si pentru cea de vicepremier.

#Klaus Iohannis Finante, #Iohannis coordonare finante, #Iohannis ministru Finante, #Iohannis ministru Interne , #Ministri