Ion Bazac: Nicolaescu a cheltuit bani degeaba

Vineri, 14 August 2009, ora 16:56
1674 citiri
Ion Bazac: Nicolaescu a cheltuit bani degeaba

Ministerul Sanatatii a cheltuit intre 1 iulie 2007 si 31 decembrie 2008 171 de milioane de euro pe programul de analize gratuite, dar acum noul ministru afirma ca banii au fost aruncati. Avand in vedere ca si fostul ministru a fost consiliat de medici, se ridica intrebarea cine are dreptate? 

"S-a cheltuit o suma considerabila pentru a nu se afla nimic (...). Cu fondurile cheltuite doar intr-un an s-ar fi putut realiza un program national de screening si preventie pentru cancerul de col uterin pe o perioada de patru ani", a spus Ion Bazac, ministrul sanatatii cu ocazia prezentarii rezultatelor programului.

Referitor la informatiile prezentate, Bazac a spus ca acestea contrazic datele provenite din evaluarile anterioare, precum si tendintele masurate la nivel international.

Din punctul meu de vedere programul nu s-a dorit a fi unul statistic, ci unul care sa-i duca pe oameni la medic. A fost un program de preventie. Peste 60-65% din populatie s-a prezentat la medic. Pentru ca un program de masa sa fie considerat un succes este necesar ca 40-60% din oameni sa se prezinte", a spus Nicolaescu.

El este de parere ca unul dintre cele mai importante efecte il reprezinta faptul ca medicii de familie au in bazele de date afectiunile sau riscurile de imbolnavire ale populatiei.

#ion, #bazac, #nicolaescu , #Ministri