Ministerul Economiei isi verifica oamenii pentru a le oferi salarii pe masura competentelor

Marti, 12 Martie 2013, ora 13:42
1592 citiri
Ministerul Economiei isi verifica oamenii pentru a le oferi salarii pe masura competentelor

Ministerul Economiei a demarat un audit intern pentru o echivalare a competentelor din departamentele existente cu salariatii institutiei, urmand sa transmita Ministerului Administratiei si Internelor modalitatea de redimensionare a cheltuielilor, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, marti, dupa o conferinta organizata de grupul URB.

"Voi prezenta Ministerului Administratiei o situatie privind reducerea cheltuielilor Ministerului Economiei cu 15%, urmand ca acesta sa integreze cu Finantele in buget redimensionarea cheltuielilor cu bunurile si serviciile, investitiile in sedii si altele de acest fel si cheltuielile de personal.

Pentru cheltuielile de personal se va realiza si un audit, l-am demarat la Ministerul Economiei, pentru a face o echivalare a competentelor departamentelor cu salariatii pe care ii avem. Noi vom respecta aceasta recomandare, de redimensionare a cheltuielilor. Impactul pe numarul de personal si pe personalul efectiv il vom prezenta.

La ME a fost deja o reducere de peste 30%, vom avea in vedere respectarea plafonului de 15%, cu un impact care sa nu fie mare pe salariatii angajati, mai ales ca sunt zone in care ministerul nu dispune de personal calificat, de la politica industriala pana la juridic", a afirmat Varujan Vosganian.

Reducerea cu 15% a cheltuielilor la nivelul ministerelor poate fi operata deoarece in 2010 si 2011, cand in alte sectoare de activitate se faceau disponibilizari, in ministere si autoritati au fost angajati multi oameni, a precizat premierul Victor Ponta.

Primul ministru a subliniat ca spre deosebire de Guvernul Boc, care a propus o reducere procentuala de 25% general valabila pentru toate sectoarele de activitate, el i-a anuntat inca din ianuarie pe colegii sai din toate ministerele si autoritatile centrale ca este necesar sa faca o analiza a cheltuielilor pentru a constata care sunt inutile.

#angajati Ministerul Economiei, #audit intern Ministerul Economiei, #competente Ministerul Economiei, #cheltuieli personal Ministerul Economiei , #Ministri