Ministerul Mediului: Peste 4 mil lei pentru organizare de evenimente

Duminica, 20 Mai 2012, ora 13:42
1246 citiri
Ministerul Mediului: Peste 4 mil lei pentru organizare de evenimente

Ministerul Mediului aloca 4,02 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de organizare de expozitii, targuri si congrese, contractul urmand sa fie incheiat pe o perioada de 24 de luni, potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro.

"Se vor incheia contracte subsecvente lunar/trimestrial pentru evenimentele/intalnirile organizate in perioada respectiva. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent va fi de 100.000 euro (438.000 lei)", potrivit anuntului.

Finantarea se va face de la bugetul de stat, urmand ca 75% din totalul cheltuielilor eligibile sa fie rambursate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Axa Prioritara 6 "Asistenta Tehnica" din POS Mediu.

Contractul prevede "organizarea de evenimente de promovare a POS Mediu (2012-2013)". Astfel, vor fi organizate patru evenimente tematice pentru a sublinia impactul pozitiv al proiectelor finantate din POS Mediu, adresat publicului larg.

Totodata, vor fi organizate 16 intalniri cu mass-media in diverse regiuni, cu vizitarea obiectivelor de investitii de infrastructura de mediu din regiuni, realizate din fonduri europene. Alte 16 evenimente majore vor fi organizate de final de an dedicate progresului inregistrat in implementarea POS Mediu, pe parcursul anilor 2012 si 2013.

"Aceste evenimente sunt obligatorii, conform Regulamentului 1828/2006 privind responsabilitatile Autoritatii de Management si prevederilor Planului de Comunicare. In cadrul acestor evenimente se vor discuta inclusiv elementele de noutate in ceea ce priveste oportunitatile de finantare prin POS Mediu a proiectelor de infrastructura de mediu", potrivit anuntului.

De asemenea, vor fi organizate 192 de evenimente dedicate beneficiarilor axelor prioritare 1-5, in cadrul carora se vor discuta aspecte tehnice specifice fiecarei axe urmarindu-se diseminarea informatiilor actualizate privind noutatile aparute in implementarea POS Mediu in contextul eforturilor privind accelerarea absorbtiei fondurilor europene si a pregatirii urmatoarei perioade de programare. Totodata, va fi elaborat un raport cu privire la impactul evenimentelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#organizare evenimente Ministerul Mediului, #buget Ministerul Mediului, #evenimente Ministerul Mediului , #Ministri