Ministerul Muncii va imprumuta sute de milioane de lei de la Trezorerie

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 15:22
1644 citiri
Ministerul Muncii va imprumuta sute de milioane de lei de la Trezorerie

Ministerul Muncii a primit acordul Guvernului sa se imprumute cu 650 milioane lei din fondurile din privatizare pastrate la Trezorerie, pentru a acoperi in intervalul ianuarie-martie platile aferente proiectelor finantate prin Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane.

"In scopul asigurarii necesarului de finantare a Autoritatii de management pentru Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, aferent lunilor ianuarie, februarie si martie 2012, in vederea efectuarii platilor pentru proiecte, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, se aproba alocarea temporara de catre Ministerul Finantelor a sumei de 650 milioane lei, din care 70 milioane lei pentru luna ianuarie, 230 milioane lei pentru luna februarie si 350 milioane lei pentru luna martie, din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului", se arata intr-o hotarare aprobata recent de Guvern.

Ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management pentru Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane este Ministerul Muncii.

Imprumutul de la Trezorerie va fi restituit in euro pana la sfarsitul acestui an, din sume rambursate de catre Comisia Europeana.

In cazul in care sumele rambursate de Comisia Europeana nu vor acoperi integral imprumutul, din cauza unor cheltuieli care ulterior sunt constatate drept neeligibile, Ministerul Muncii va achita diferenta din bugetul propriu.

O decizie similara a fost luata de Guvern si in cazul Ministerului Dezvoltarii Regionale, pentru platile aferente proiectelor finantate prin Programul Operational Regional.

#imprumut Ministerul Muncii, #ministerul muncii, #imprumut Trezorerie, #programe POS , #Ministri