Ministrii Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop, in vizorul Agentiei de Integritate

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 12:06
1904 citiri
Ministrii Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi si Liviu Pop, in vizorul Agentiei de Integritate

Trei ministri din actualul guvern au intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Ministrul Transporturilor nu isi poate justifica o avere de 45.955 de euro. Ministrul Turismului administreaza o firma, iar ministrul delegat pentru Dialog Social este acuzat de conflict de interese.

Inspectorii de integritate din cadrul ANI au sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea pe motiv ca ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi nu ar putea justifica o avere de 45.955 de euro, potrivit Digi24.

ANI: Ministrul Transporturilor a cheltuit cu mult peste venituri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, ar fi derulat tranzactii suspecte. In plus, pe langa functia de ministru, este si director in cadrul unei firme, ceea ce inseamna incompatibilitate cu functia pe care o ocupa in cadrul Guvernului.

ANI constata incompatibilitatea Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului

Hellvig sustine ca acuzatiile facute de ANI la adresa lui sunt nejustificate. El a precizat ca veniturile mentionate de ANI nu ii apartin, ci ale sotiei lui, director medical in cadrul unei companii.

Eduard Hellvig da explicatii: Nu este venitul meu, este al sotiei

Un alt ministru in vizorul ANI este Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. El este acuzat de conflict de interese si de abuz in serviciu.

De ce ANI a constatat ca ministrul Liviu Pop este incompatibil

Liviu Pop a criticat sesizarea la Parchet a Agentiei Nationale de Integritate, apreciind-o drept "o chestiune strict politica", pentru ca se suprapune cu prima zi de campanie electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Liviu Pop se apara: O chestiune strict politica

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat si incompatibilitatea lui Sorin-Dan Mihalache, intrucat acesta a exercitat, simultan, atat functia de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Dib Media Consultancy S.R.L, in perioada 10.05.2012 - 08.06.2012.

ANI: Secretarul General Adjunct al Guvernului, incompatibil

Ca raspuns la aceasta acuzatie, Secretarul general adjunct al Guvernului a declarat ca ANI reprezinta "o oficina de propaganda politica", iar comunicatul acesteia este o "mizerie", demnitarul urmand sa actioneze in instanta Agentia pentru acuzele aduse.

Mihalache: Voi actiona in judecata ANI pentru acuzatii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministri cercetati ANI, #Silaghi ANI, #Hellvig ANI, #Liviu Pop sesizare ANI , #Ministri