Ministrul de Finante al Republicii Moldova a demisionat

Joi, 15 August 2013, ora 09:57
1600 citiri
Ministrul de Finante al Republicii Moldova a demisionat

Ministrul moldovean al Finantelor, Veaceslav Negruta, si-a dat demisia, miercuri, iar in locul sau a fost numit imediat Anatol Arapu, care a mai detinut in trecut aceasta functie.

Anatol Arapu a depus juramantul, miercuri dimineata, in fata presedintelui Nicolae Timofti si a fost prezentat in aceeasi zi functionarilor de la minister, unde Veaceslav Negruta a explicat de ce a decis sa-si prezinte demisia, iformeaza PRO TV Chisinau.

Fostul ministru moldovean de Finante a precizat ca nu are nicio afacere si ca va ramane, cu siguranta, in echipa Partidului Liberal Democrat din R.Moldova (PLDM).

De asemenea, el a afirmat ca demisia sa nu are nicio legatura cu dosarul Sandulache.

Veaceslav Negruta este invinuit ca ar fi semnat decizia de achitare a unui prejudiciu in valoare de 400 de mii de euro, in lipsa unei sentinte finale.

Angajatii l-au aplaudat in picioare pe fostul sef de la Finante, in timp ce premierul moldovean Iurie Leanca a avut doar cuvinte de lauda pentru Negruta.

Anatol Arapu are 51 de ani si a fost ministru de Finante in Guvernul Ciubuc 2, in perioada 1998-1999, apoi inca opt luni in Guvernul Sturza, in perioada martie-noiembrie 1999.

Ulterior, Arapu a lucrat pentru una dintre cele mai mari companii petroliere din Romania.

#demisie ministru finante, #ministru finanate republica moldova, #ministru Veaceslav Negruta, #noul ministru finante moldova , #Ministri