Ministrul Energiei, Constantin Nita, in audieri la DNA

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 10:10
1715 citiri
Ministrul Energiei, Constantin Nita, in audieri la DNA

Ministrul Energiei, Constantin Nita, s-a prezentant la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii l-au convocat pentru audieri in cazul mitei de la Hidroelectrica.

Numele ministrului apare in dosarul in care Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei si consilier al ministrului Nita, au fost retinuti de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un dosar de mita privind vanzarea de energie in valoare de 263 milioane euro.

Cu toate ca unul din principalii acuzati ii este consilier, Nita a negat ferm orice implicare in acest scandal.

"Resping ferm orice acuzatie, afirmatie, asociere in ceea ce priveste implicarea mea in acest caz. Iar mentionarea numelui meu de catre terte persoane pe marginea acestui subiect intra in categoria speculatiilor care se pot transforma in calomnie", a afirmat Nita, vineri.

Audierea ministrului a durat aproximativ o ora, Constantin Nita nu a dorit insa sa faca nicio declaratie, insistand doar asupra faptului ca a fost chemat la DNA in calitate de martor.

Si Remus Vulpescu a spus "prezent" la DNA

Si Remus Vulpescu a raspuns apelului procurorilor si s-a prezentat, joi, la sediul DNA, pentru audieri.

Vulpescu, consilier al ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, a fost cel care i-a denuntat pe Mihaila si pe Bradean la DNA.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au propus arestarea preventiva a celor doi, ca Eugen Bradean l-a abordat pe holurile institutiei pe Remus Vulpescu, caruia i-a spus ca poate primi intre 500.000 si un milion de euro de la niste "parteneri", pentru a sprijini acordarea de contracte de vanzare a energiei electrice unei firme.

In schimb, cei doi inculpati din acest dosar sustin ca Vulpescu a incercat sa faca un targ cu procurorii atunci cand i-a denuntat. Consilierul lui Chitoiu a refuzat sa dea declaratii in acest caz. "Nu doresc sa comentez aceste imagini din filmele americane", a spus Vulpescu.

In august, mai multe firme l-au denuntat pe Remus Vulpescu la DNA dupa esecul proiectului MINIMIS, o aplicatie online rezervata IMM-urilor interesate sa obtina finantare de la stat dintr-un fond de 500 de milioane de lei. Serverul de la Ministerul de Finante a cedat insa atunci, in primele minute de la deschiderea sesiunii de inscriere. O parte dintre cei care nu au apucat sa se inscrie l-au reclamat la DNA pe Remus Vulpescu, in calitate de consilier al ministrului Finantelor, Remus Vulpescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nita audieri DNA, #ministru Energiei audieri DNA, #Nita mita Hidroelectrica, #dosar DNA mita Hidroelectrica , #Ministri