Ministrul Finantelor, intrebat daca Iohannis este de acord sa-i fie inghetat salariul: Acceptam toti

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 16:02
3293 citiri
Ministrul Finantelor, intrebat daca Iohannis este de acord sa-i fie inghetat salariul: Acceptam toti
Foto: Pixabay

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, luni, ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre situatia actuala a economiei si despre masurile pe care le are in vedere pentru redresarea situatiei, precizand ca una dintre ele este inghetarea salariilor demnitarilor, pe care o "acceptam toti".

"Am discutat despre situatia economiei, despre ce s-a discutat la ECOFIN si despre buget, masurile pe care le anuntasem public", a spus Citu, intr-o conferinta de presa, raspunzand la intrebarea ce a discutat cu presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat daca i-a prezentat presedintelui si masura inghetarii indemnizatiei sale, seful de la Finante a precizat: "Am discutat despre toate masurile, iar aceasta era inclusa. Este o masura pe care si-o asuma Guvernul si mergem mai departe".

Jurnalistii au insistat sa afle daca Iohannis accepta sa-i fie inghetat salariul, iar ministrul a raspuns afirmativ: "Acceptam toti".

"Toata filosofia bugetului este construita pe eliminarea risipei si de alocare a banului public cu prioritate catre sectoarele care creeaza valoare adaugata. (...) Nu reducem cheltuielile, doar ca nu va mai fi acel dezmat", a adaugat Citu.

Ministrul a mentionat si faptul ca Ministerul Muncii lucreaza la elaborarea unui act normativ privind interzicerea acumularii pensiei cu salariul, insa nu a dat detalii.

El a mia spus ca proiectul de buget pentru anul viitor va fi gata in perioada 15-20 decembrie.

#Ministrul Finantelor inghetat salariul , #Ministri