Ministrul Muncii promite facilitati fiscale

Sambata, 12 Martie 2011, ora 13:55
1453 citiri
Ministrul Muncii promite facilitati fiscale

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a spus, sambata, la Bistrita, la o intalnire cu oamenii de afaceri din judet, ca Guvernul va veni, la jumatatea anului, cu un pachet de facilitati fiscale cum ar fi reducerea taxelor pe forta de munca si prelungirea posibilitatii de a plati datoriile restante. 

 

" Acest pachet fiscal presupune o reducere a contributiilor la angajatori. Vom veni cu aceasta facilitate si vom incerca sa reducem nivelul contributiilor astfel incat taxa pe munca sa fie mai mica. La ora actuala avem undeva la 45% acest procent al taxarii fortei de munca.

Din nenorocire e destul de mare fata de alte tari din zona europeana si cred ca ar trebui sa-l scadem cu cateva puncte procentuale, dar nu stiu cu cate. Pe baza unor analize, cei care sunt analisti, ne vor spune pana unde sa ne miscam", a declarat Botis.

El a adaugat ca mai sunt si alte lucruri care sunt discutate in Guvern, dar nu poate sa le anunte oficial.

"Mai sunt lucruri pe care le discutam, eu nu pot deocamdata sa le prezint in mod oficial. Pot sa asigur ca, la mijlocul anului, vom veni cu un pachet de masuri fiscale si se discuta la momentul actual si in Guvern despre oportunitatea prelungirii posibilitatii de a plati datoriile restante, dar inca nu stiu daca pot sa dau cifre exacte sau nu.

Exista aceasta discutie, iar in perioada urmatoare Guvernul va veni si cu precizari", a adaugat ministrul Muncii. 

#ministrul muncii, #facilitati fiscale, #nelu botis , #Ministri