Ministrul Sanatatii: Nu vor exista reduceri de personal in 2012

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 13:47
1159 citiri
Ministrul Sanatatii: Nu vor exista reduceri de personal in 2012

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli a declarat ca bugetul sanatatii pentru 2012 reprezinta circa 4% din PIB si ca nu vor exista reduceri de personal, in domeniul sanitar.

Ladislau Ritli a subliniat faptul ca bugetul e structurat cu prudenta si responsabilitate si ca va reprezenta 4% din PIB, ajungand la suma de circa 5 miliarde jumatate de lei, in usoara crestere fata de anul trecut, informeaza Realitatea.net.

De asemenea, ministrul a declarat ca printre prioritatile anului 2012, se afla cheltuieli privind dotarea sistemului de urgenta cu ambulante si elicopetere SMURD, terminarea Institutului Regional Oncologic Iasi, precum si sprijinirea medicului de familie din mediul rural.

In plus, nu vor exista niciun fel de reduceri de personal in domeniul sanitar, in 2012.

La randul sau, Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a afirmat ca bugetul institutiei pe care o conduce prevede cresteri de cheltuieli, pe medicamente, servicii de dializa, asistenta medicala primaracat si asistenta medicala pentru specialitati paraclinice. Cheltuielile alocate spitalor va fi de circa 7%.

Referitor la cheltuielile de administrare si functionare, Lucian Duta a sustinut ca acestea sunt reduse cu 1,8% fata de anul trecut.

#ministerul sanatatii, #buget sanatate 2012, #reduceri personal sanitar , #Ministri