Ministrul Sanatatiii nu este de acord cu noul proiect CNAS

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 00:01
1477 citiri
Ministrul Sanatatiii nu este de acord cu noul proiect CNAS

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, nu este de acord cu proiectul presedintelui CNAS, Lucian Duta, de a obliga si pensionarii cu venituri lunare sub 740 de lei la plata contributiilor la fondul de sanatate, spunand ca acesta este o noua dovada a necesitatii de a elimina "dubla comanda" din domeniu, precizeaza Mediafax.

"Nu am citit proiectul postat astazi (vineri - n.r.) pe site-ul CNAS, prin care se doreste ca si pensionarii cu pensii sub 740 de lei sa contribuie la asigurarile de sanatate, dar din punctul meu de vedere, daca este asa, aceasta este o noua dovada de ce nu trebuie sa avem comanda dubla in domeniul sanitar", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Oradea, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Ministrul a afirmat, pe de alta parte, ca modificarea legislatiei privind contributiile la fondul de sanatate nu poate fi facuta printr-un simplu ordin al presedintelui CNAS.

"Nici nu poate fi introdusa o modificare legislativa prin ordin al presedintelui Casei", a spus Cseke.

Potrivit proiectului postat pe site-ul CNAS, persoanele cu pensii mai mici de 740 de lei vor fi obligate sa achite 5,5 la suta din cuantumul pensiei, cu titlu de contributie la asigurarile de sanatate, incepand din 1 ianuarie 2012.

In prezent, contributia la fondul de sanatate este obligatorie doar pentru pensionarii ale caror pensii depasesc nivelul de 740 lei lunar.

#CNAS, #asigurari de sanatate, #contributii, #pensionari, #pensii , #Ministri