Ministrul Transporturilor a cerut verificarea licitatiilor din 2008 pentru intretinerea drumurilor

Joi, 16 Februarie 2012, ora 16:01
2274 citiri
Ministrul Transporturilor a cerut verificarea licitatiilor din 2008 pentru intretinerea drumurilor

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Alexandru Nazare a anuntat joi ca a solicitat Corpului de Control al ministerului sa verifice modul in care s-au derulat in 2008 licitatiile pentru acordurile cadru de intretinere multianuala a drumurilor si autostrazilor.

Dispozitia ministrului se intemeiaza si pe solicitarea facuta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Acordurile de intretinere au fost incheiate de CNADNR in anul 2008 pe o perioada de patru ani si au o valoare totala la nivel national de aproximativ un miliard euro.

Contractele vizeaza intretinerea drumurilor nationale pe timp de vara si iarna si au expirat la finele anului trecut, insa CNADNR le-a prelungit pana la 31 martie.

Printre firmele implicate in intretinerea drumurilor se numara Spedition UMB, Tehnostrade, Euroconstruct Trading '98, Argecom, Delta ACM 93, Tel Drum, Gecor, Straco Grup, PA&CO, Vectra Service, Romprest, Colas Drumuri si Consal.

Din valoarea totala a acordurilor de un miliard de euro, CNADNR sustine ca a platit contracte subsecvente in valoare de 254,5 milioane euro.

Nazare a solicitat luni Curtii de Conturi sa verifice derularea tururor contractelor subsecvente din cadrul acordurilor de intretinere a drumurilor si autostrazilor incheiate de CNADNR.

In raportul pe 2010 Curtea de Conturi noteaza o serie de nereguli constatate la CNADNR, in urma unui control care a vizat legalitatea utilizarii si rambursarii unor imprumuturi. Prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi a fost de 7,61 milioane lei.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat la finele saptamanii trecute ca in timpul mandatului sau Corpul de Control al institutiei a formulat sase plangeri penale, iar CNADNR a transmis DNA si IGP alte sase astfel de dosare, fara sa nominalizeze insa persoanele acuzate.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, printre dosarele de plangere penala se numara cele privind contractul de achizitie a sistemului informatic de emitere, gestiune si control a rovinietei, unele achizitii de sare pentru deszapezire realizate cu cativa ani in urma, precum si cazuri legate de doua agentii CNADNR de control si incasare - Giurgeni si Calafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministerul transportului licitatii ingrijire drumuri, #verificare licitatii ingrijire drumuri 2008 , #Ministri