Nazare: Centura Brasovului va fi finalizata in primavara lui 2013

Duminica, 11 Martie 2012, ora 09:17
2043 citiri
Nazare: Centura Brasovului va fi finalizata in primavara lui 2013

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, a participat sambata, la Brasov, la semnarea contractului pentru executia tronsonului I DN 1 - DN 11 (7,29 km) din varianta ocolitoare a municipiului Brasov, proiect finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR).

"Este primul contract pe care il semnez cu finantare europeana in mandatul meu de ministru si nu este vorba de orice contract sau de orice oras ca beneficiar. Imi amintesc cate eforturi am facut in discutiile cu partenerii din Comisia Europeana pentru a putea asigura finantarea europeana pentru acest proiect in actualul POS-T".

"Este vorba de un contract care intregeste ambitiosul proiect de construire a variantei de ocolire a municipiului Brasov. Lucrarile pentru toti cei 13,63 km ai ocolitoarei vor incepe in aceasta luna, deci putem spune ca in primavara lui 2013 Brasovul va avea o centura ocolitoare la standarde europene si finantata din fonduri europene", a spus Nazare.

El a declarat ca intr-un climat economic ca cel actual in intreaga Europa, orice ban european care intra in Romania, in infrastructura Romaniei si indirect in locuri de munca si in industria materialelor de constructii, este o raza de speranta pentru relansarea economiei si pentru recuperarea decalajelor fata de standardele europene.

"Pentru Brasov cu siguranta construirea acestei centuri ocolitoare va insemna o dezvoltare economica si mai importanta ca pana acum, dar si transferarea traficului rutier de tranzit in afara zonei urbane", a mai spus Nazare.

Contractul pentru tronsonul I, DN 1 - DN 11 (7,29 km) are o valoare de 30 milioane euro, termenul de finalizare este de 1 an, iar firma castigatoare este Alpine Bau. Pe 7 februarie 2012 a fost semnat contractul pentru lotul 2: Tronson III, DN 13 - DN 1 (6,34 km), in valoare de 22,6 milioane euro, dar si contractul pentru "Supervizarea constructiei variantei de ocolire a Municipiului Brasov, Lot 1: Tronson I, DN 1 - DN 11 si Lot 2: Tronson III, DN 13 - DN 1", in valoare de 750 mii euro, ambele finantate din fonduri europene.

#Nazare drum Brasov, #centura ocolire Brasov declaratii Nazare, #declaratii ministru Nazare , #Ministri