Nazare: Voi accelera absorbtia fondurilor europene

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 19:47
1329 citiri
Nazare: Voi accelera absorbtia fondurilor europene

Accelerarea absorbtiei de fonduri europene si revitalizarea companiilor din subordinea ministerului sunt problemele pe care se va concentra Ministrerul Transporturilor si Infrastructurii, a declarat vineri ministrul Alexandru Nazare.

"Succesul acestui minister depinde de multi directori de companii. Daca nu turam motoarele la maxim in acest an, nu vom reusi. Cred ca si prin fermitate si cunostinte, dar si determinare, vom reusi", a apreciat Nazare.

Noul ministru a precizat ca se concentreaza pe accelerarea absorbtiei de fonduri europene, propunandu-si o tinta de 1,2 miliarde euro pana la finele acestui an.

O alta directie a noului ministru vizeaza revitalizarea si restructurarea companiilor de stat din subordinea Ministerului Tansporturilor si Infrastructurii (MTI).

"Tot ce s-a creat in 2011 este fundamentul pentru 2012, si ma refer aici la reguli, la politici, la strictetea aplicarii acestora, inclusiv la legea exproprierilor. Anul aceste este unul dificil si trebuie sa dovedim ca putem sa implementam programele existente", a mai spus noul ministru.

La randul sau, fostul ministru Anca Boagiu a multumit companiilor si directorilor cu care a colaborat, dar si institutiilor financiare.

"Am decis sa plec pentru ca stiu ca este decizia cea mai buna pentru viitorul Romaniei. Este un semnal ca reforma clasei politice nu inseamna doar vorbe goale, astfel ca ar trebui sa nu mai consideram tinerii niste marionte, ci sa li se dea credit".

"Noi cei care suntem veterani ai politicii am luat decizia de a face loc celor tineri, oameni capabili si ambitiosi, care pot duce mai departe proiectele pentru dezvoltarea economiei", a precizat Boagiu.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a apreciat ca noul ministru este fara discutie o optiune buna, in primul rand pentru ca exista o continuitate de experienta, pornita de la fostul ministru, Anca Boagiu, Alexandru Nazare cunoscand ce presupun programele si activitatea Ministerului Tansporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nazare ministru, #cabinet Ungureanu ministru Nazare, #absorbtia fondurilor europene Nazare , #Ministri