Noul Cod Fiscal, gata in maxim doua saptamani

Joi, 12 Martie 2009, ora 09:05
1797 citiri
Noul Cod Fiscal, gata in maxim doua saptamani

Guvernul ar putea afisa proiectul de cod fiscal in cel mult doua saptamani, dupa ce va trece "prin filtrul expertilor", si are in vedere finalizarea sa in prima parte a acestui an, a declarat, miercuri, ministrul Finatelor Publice, Gheorghe Pogea.

 

"Vrem ca acest proiect sa treaca mai bine prin filtrul expertilor, ca sa nu mai apara probleme de genul accizarii brichetelor si revistelor. Parerea mea este ca in doua saptamani de zile proiectul de Cod Fiscal, sper sa nu gresesc, va fi pus pe site, pentru ca avem multe consultari si vrem sa avem discutii si cu societatile specializate in taxe si cu mediul de afaceri", a spus ministrul Finantelor Publice.

Cat priveste perioada in care va fi aprobat ulterior de catre guvern si apoi de parlament, Pogea a precizat ca "depinde de cat vor dura negocierile cu mediul de afaceri si specialistii".

"Codul Fiscal nu va intra in vigoare mai repede de 6 luni de la data terminarii lui, deci multe dintre proiecte sau modificari vor intra in vigoare incepand cu anul 2010, exceptand calendarul de accelerare a accizelor, pe care l-am facut cunoscut din aprilie, pentru tutun si bauturi fermentate", a precizat Pogea.

El a adaugat ca propunerea executivului referitor la termenul de finalizare vizeaza prima parte a acestui an.

 

#cod fiscal, #experti, #pogea , #Ministri