Olguta Vasilescu nu a citit raportul Comisiei Europene, dar e convinsa ca a primit felicitari pentru masurile luate

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 10:19
3628 citiri
Olguta Vasilescu nu a citit raportul Comisiei Europene, dar e convinsa ca a primit felicitari pentru masurile luate
Foto: Facebook / Olguta Vasilescu

Din punctul de vedere al Ministerului Muncii nu sunt niciun fel de probleme cu Comisia Europeana, a declarat vineri ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, aceasta precizand ca a discutat cu comisarul european pentru Ocuparea fortei de munca si ca a primit felicitari pentru masurile luate.

"Programul de guvernare se va duce pana la capat. Eu nu am citit Raportul Comisiei Europene. Pot sa va spun ca pe ministerul meu am stat de vorba cu doamna comisar Marianne Thyssen (comisar pentru Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca n.red.) care este comisar pe probleme de munca. Domnia sa ne-a felicitat pentru masurile pe care le-am luat in acest an, in special pentru faptul ca am depasit tinta de ocupare stabilita pentru Romania pentru anul 2020. Am ajuns deja la 70,5% ocupare a populatiei active si noi aveam prevazut sa atingem o tinta de 70% in 2020.

De asemenea, ne-a felicitat pentru masurile pe care le-am luat pentru reducerea saraciei si chiar s-au inteles foarte bine si acele treceri de contributii de la angajator la angajat. Din punctul de vedere al Ministerului Muncii nu sunt niciun fel de probleme cu Comisia Europeana, ba dimpotriva, as putea spune, am fost felicitati", a spus Lia Olguta Vasilescu, inainte de a intra la conferinta 'Cresterea incluziva - provocari si oportunitati'.

Cu privire la salariul minim, ministrul Muncii a spus ca in Programul de guvernare era prevazut ca, in acest an, salariul minim sa creasca de la 1.200 de lei, cat era la inceputul anului, la 1.450 de lei, iar anul viitor urma sa ajunga la 1.550 de lei.

"Daca veti calcula cu ceea ce inseamna intoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat veti vedea ca este exact suma de 1.900 de lei pe brut pe care noi am anuntat-o ieri in sedinta de Guvern", a afirmat Lia Olguta Vasilescu.

In ceea ce priveste Pilonul II de Pensii, acesta a spus ca nu este vorba de o reducere iar diminuarea procentului de la 5,1% la 3,75% a fost realizata din cauza intoarcerii sarcinii fiscale, in conditiile in care salariile pe brut cresc cu 20%, dar in suma nominala, cat a fost virat anul acesta catre Pilonul II de pensii, respectiv 7 miliarde de lei, va fi virat si anul viitor.

"Pensiile vor creste din luna iulie a anului viitor. Mai precis punctul de pensie va creste la 1.100 de lei. Asa cum anul acesta a crescut la 1.000 de lei tot in luna iulie si de asemenea, pensia minim garantata creste tot din iulie la 640 de lei asa cum anul acesta a crescut la 520 de lei, de la 400 de lei, cat era inainte sa venim noi la guvernare", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Acesta a mai declarat ca exista bani pentru toate masurile, iar peste o saptamana, cand va fi finalizat proiectul de buget, se va vedea ca sumele se regasesc in executia bugetara pe anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vasilescu Ministerul Muncii , #Ministri