Vineri aflam ce contracte s-au renegociat pentru Hidroelectrica

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 11:46
1250 citiri
Vineri aflam ce contracte s-au renegociat pentru Hidroelectrica

Ministerul Economiei va prezenta vineri rezultatul renegocierilor contractelor bilaterale ale Hidroelectrica, a anuntat, miercuri, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, dupa ce a participat la reuniunea consilierilor economici din reteaua de reprezentare externa a Romaniei.

'Vineri vom organiza o conferinta de presa in care vom anunta rezultatul renegocierii contractelor baietilor destepti', a afirmat acesta.

De asemenea, oficialul MECMA a precizat ca momentan informatiile privind acest subiect nu sunt publice.

Comisia Europeana a anuntat, in aprilie, initierea a cinci investigatii aprofundate distincte pentru a evalua daca Hidroelectrica, producatorul roman de hidroenergie controlat de stat, a achizitionat sau a vandut energie electrica la tarife preferentiale mai multor comercianti de energie electrica, clienti industriali si producatori de energie electrica.

In prezent, contractele incheiate de Hidroelectrica sunt investigate atat de Comisia Europeana, din punct de vedere al unui posibil ajutor de stat, cat si de Consiliul Concurentei pentru posibile practici anticoncurentiale prin blocarea accesului pe piata de energie electrica.

Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, recent, ca incurajeaza autoritatile sa ia masuri ferme in privinta celor care nu renegociaza contractele bilaterale cu Hidroelectrica.

#Hidroelectrica vanzare energie, #Hidroelectrica contracte , #Ministri