Sulfina Barbu: Romania a inteles ca fiecare stat trebuie sa sustina stabilitatea in UE

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 21:09
1198 citiri
Sulfina Barbu: Romania a inteles ca fiecare stat trebuie sa sustina stabilitatea in UE

Romania a inteles ca UE trebuie sa fie stabila financiar, puternica si competitiva si pentru acest lucru fiecare stat membru trebuie sa isi ia masurile necesare pentru a nu crea probleme suplimentare Uniunii Europene, a declarat luni ministrul Muncii Sulfina Barbu.

Barbu a subliniat ca guvernul Romaniei "in consonanta cu un acord semnat cu FMI, CE si Banca Mondiala si-a asumat" masurile de austeritate luate in ultimii ani.

"Referitor la reforme, as aminti de Codul muncii: acesta era necesar si din punctul nostru de vedere trebuia sa venim cu o modificare pentru ca el nu mai corespundea realitatii economice", a spus ministrul Sulfina Barbu, in audierea publica "Democratia romana. Abuz politic si reactia cetatenilor", organizata de grupurile europarlamentare Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (S&D) si ALDE.

In legatura cu initiativa guvernului de comasare a alegerilor locale si parlamentare din acest an, ministrul Sulfina Barbu a mentionat ca aceasta a fost una dictata exclusiv de ratiuni economice.

Dupa interventia ministrului roman, organizatorii au difuzat un film scurt despre situatia din Romania, dupa care eurodeputatul Traian Ungureanu (PPE/PDL) a cerut, in replica, ca delegatia PDL sa difuzeze de asemenea un film. Moderatorul audierii, jurnalistul bulgar cunoscator al limbii romane Gheorghi Gotev de la website-ul de informatii despre afacerile europene EurActiv, nu a permis insa difuzarea filmului respectiv imediat, precizand ca va permite acest lucru la finalul dezbaterii.

La reuniune mai sunt prezenti liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, liderul ALDE, Guy Verhofstadt, presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, presedintele PC, Daniel Constantin, eurodeputati din delegatiile PSD si PNL, dar si din PDL.

#sulfina barbu, #stabilitate financiara, #Romania acord FMI, #masuri austeritate romania , #Ministri