Tabara vizeaza exporturi de carne de oaie in Israel

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 08:34
1272 citiri
Tabara vizeaza exporturi de carne de oaie in Israel

Ministrul roman al Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, miercuri seara, ca producatorii romani au oportunitatea de a exporta in Israel carne de oaie sau vita, contacte de afaceri in acest sens deja realizandu-se.

"Sunt contacte pentru importul de carne de oaie din Romania, acum chiar trecute prin minister. Noi n-am facut decat sa-l sunam pe unul dintre presedintii de asociatii de crescatori de ovine din Romania, sa-i punem in legatura cu oamenii de afaceri din Israel si speram ca mai departe afacerea sa si-o rezolve singuri, ca asa este piata. Nu intra ministerul sa rezolve probleme de vanzare, ci creeaza aceste parteneriate", a spus Tabara.

In schimb, Romania poate importa din Israel citrice, a mentionat ministrul. De asemenea, Romania este interesata de tehnologiile israeliene privind irigatiile, producerea de energie din sursa regenerabila, precum si de hibrizii de porumb, a mai aratat Valeriu Tabara.

Valeriu Tabara are programata pentru joi, la Ierusalim, o intrevedere cu omologul sau israelian, Ze'ev Binyamin Begin. Ulterior va avea loc o reuniune interguvernamentala romano-israeliana, la care va participa Emil Boc si omologul acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Valeriu Tabara Israel, #export carne oaie vita, #Romania export Israel , #Ministri