Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taximetristii independenti protesteaza la Ministerul Sanatatii

Taximetristii independenti protesteaza la Ministerul Sanatatii

Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti si Asociatia "Adevar si Dreptate", prin reprezentantii legali Viorel Radu (ADTI) si Viorel Ene (AA&D), vor face parte luni din comisia de la Ministerul Sanatatii privind plata retroactiva pe ultimii cinci ani a asigurarilor de sanatate, relateaza Newsin.

Comisia va fi formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Casei Nationale de Sanatate, ai Ministerului de Finante si din partea Asociatiilor contestatare.

ADTI si Asociatia "Adevar si Dreptate" au protestat pe 7 octombrie in fata sediului Ministerului Sanatatii si au cerut demisia ministrului Cseke Attila, ca urmare a art.259 alin.7 din Legea 95/2006, care prevede ca persoanele fizice autorizate sunt obligate, la incheierea contractelor de asigurari de sanatate, sa plateasca retroactiv contributiile sociale de sanatate pe ultimii cinci ani.


"Asistam practic la o escrocherie a statului roman, care nu mai stie unde si in buzunarul cui sa mai bage mana ilegal", au declarat reprezentantii taximetristilor independenti la acea data, adaugand ca, in ultimii cinci ani, taximetristii independenti care au avut probleme de sanatate si au fost nevoiti sa apeleze la Serviciile Nationale de Sanatate, si-au platit din buzunarul propriu serviciile medicale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 870 ori