Traian Basescu, desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta

Joi, 11 Martie 2010, ora 15:52
1883 citiri
Traian Basescu, desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta

Presedintele Traian Basescu a fost desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR), in Adunarea Generala de joi, cu unanimitate de voturi, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii institutiei.

Membrii de onoare AOSR sunt cetateni romani sau straini care s-au remarcat prin realizari in domeniul stiintei sau prin contributii aduse la dezvoltarea obiectului de activitate al AOSR si afirmarea prestigiului AOSR.

Alegerea membrilor de onoare AOSR se face la propunerea Prezidiului AOSR, cu consultarea Consiliului Onorific, si se aproba de Consiliul Stiintific.

Este necesar acceptul scris al candidatului.

Membrii de onoare din tara si din strainatate se valideaza de catre Adunarea Generala, prin vot deschis, conform Regulamentului de Organizare si Functionare AOSR.

Propunerea de a-i acorda lui Traian Basescu titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania i-a apartinut presedintelui AOSR, Vasile Candea.


Academia Oamenilor de Stiinta din Romania este continuatorul si unicul legatar al Academiei de Stiinte din Romania (1936 - 1948) si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, infiintata prin Hotararea Consiliului de Ministri nr.1012/30 mai 1956 si care, in 1996, si-a schimbat titulatura in Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.


Presedintele AOSR este profesorul universitar doctor Vasile Candea.


AOSR are in componenta 13 sectii stiintifice si filiale la Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Piatra Neamt, Targoviste si Timisoara.


Totodata, AOSR are in subordine mai multe institute si centre de cercetare, o editura si mai multe publicatii. Si fostul presedinte Ion Iliescu este membru de onoare al AOSR.

 

#basescu, # membru onoare, # aosr , #Ministri