Vass spunea in decembrie ca nu vrea sa fie ministru

Marti, 07 Februarie 2012, ora 17:50
1594 citiri
Vass spunea in decembrie ca nu vrea sa fie ministru

Andreea Paul Vass, sustinuta pentru portofoliul Economiei, declara intr-un interviu in decembrie ca nu doreste sa fie ministru.

Vass a devenit cunoscuta publicului dupa ce a fost numita consilier personal al primului ministru Emil Boc, post pe care l-a detinut din februarie 2009 pana in noiembrie 2010.

Andreea Vass are o licenta in Economie si Afaceri Internationale si un doctorat in Economie Internationala. Are de asemenea o cariera universitara. Din 2008 este lector la ASE, unde tine cursuri univesitare si de masterat despre guvernanta europeana, economie internationala si globalizarea economiei.

Opiniile feministe ale lui Vass sunt bine cunoscute. Ea militeaza pentru o implicare mai intensa a femeilor in politica si pentru introducerea unei cote minime obligatorii de prezenta a femeilor candidati la alegerile parlamentare.

In acelasi interviu declara ca nu este interesata inca sa devina ministru.

"Nu ma gandesc la asa ceva pentru simplul motiv ca imi repugna asumarea prematura a unei functii publice. O functie executiva de o asemenea anvergura presupune multa experienta in domeniu, implica responsabilitati enorme".

"Nu e, sau cel putin nu ar trebui sa fie un voiaj de agrement. Pentru moment, ma simt potrivita pentru functia de consilier pe probleme economice al premierului si sunt extrem de bucuroasa ca am avut sansa sa lucrez pentru unul dintre cei mai onesti si mai responsabili politicieni pe care i-a avut clasa noastra politica postdecembrista", afirma ea.

Intrebata daca se gandeste sa candideze in 2012 pentru un mandat de parlamentar, ea a raspuns: "Iau in considerare aceasta posibilitate, dar nu am inca un raspuns transant. Am propriile mele dileme vizavi de traiectoria politica ulterioara".

"Trebuie sa aleg ce voi face nu doar in functie de ceea ce imi doresc eu, familia mea, partidul din care fac parte, ci si de ceea ce cred ca isi doresc romanii pentru urmatorii patru ani".

"Pe baza celor patru criterii, ma voi decide fie pentru un parcurs parlamentar national, fie pentru un parcurs parlamentar european, fie pentru mentinerea unui parcurs tehnocrat".

#Vass ministru economie, #Andreea Vass ministru, #guvern Ungureanu ministru economie, #propuneri ministru economie Vass , #Ministri