Videanu: Cea mai mare problema a Guvernului este lipsa de incredere a populatiei

Joi, 27 Mai 2010, ora 10:59
1090 citiri
Videanu: Cea mai mare problema a Guvernului este lipsa de incredere a populatiei

Cea mai mare problema a Guvernului este lipsa de incredere a populatiei, si, din aceasta cauza, multi dintre cei care au bani amana sa faca investitii, ceea ce prelungeste criza, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, precizeaza Mediafax.

"

Lipsa de incredere ne creeaza o problema importanta. Lipsa de incredere in autoritati, in economie, in moneda este cea mai importanta problema acum", a spus Videanu, la un forum economic.

Oficialul a adaugat ca din aceasta cauza cei care au bani si ar vrea sa-si cumpere o casa, amana aceasta decizie, la fel ca si cei care ar dori sa-si creeze o firma si sa asigure locuri de munca.

"Aceste amanari prelungesc criza. Am discutat cu colegii din UE si peste tot este aceasta problema. Este important sa depasim aceasta bariera psihologica", a aratat Videanu.

In acest context, ministrul a mentionat ca, cel putin din punct de vedere al indicatorilor pe care Ministerul Economiei ii urmareste, lucrurile au inceput sa-si revina.

"Va garantez ca din punct de vedere a trei indicatori pe care Ministerul Economiei ii monitorizeaza - energia, gazele si productia industriala, in toate cele trei domenii sunt semne de relansare", a afirmat ministrul Economiei.

Videanu a amintit evolutia productiei industriale, care a inregistrat crestere timp de opt luni consecutiv cu aproape 5%.

"Sigur, ponderea nu este suficienta in PIB pentru a duce la cresterea PIB-ului", a mai spus Videanu. 

#incredere, #populatie, #relansare, #sectoare, #videanu , #Ministri