Vosganian: Proiectul Rosia Montana a fost avizat de Sova, Plumb si Barbu

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 15:17
2514 citiri
Vosganian: Proiectul Rosia Montana a fost avizat de Sova, Plumb si Barbu
Sursa foto: Romania-insider.com

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, ca nu a avizat proiectul legislativ Rosia Montana, iar acest lucru a fost interpretat excesiv in presa. Proiectul de lege ar fi primit avizul ministrului delegat Dan Sova, ministrului Mediului Rovana Plumb si ministrului Culturii Daniel Barbu.

"S-a interpretat excesiv si intr-o forma care m-a pus intr-o situatie oarecum stanjenitoare in Guvern. Nu am spus nicio clipa ca ma distantez de Guvern; eu am spus ca nu am dat aviz si, intr-adevar, documentul este la Parlament fara avizul meu", a afirmat Vosganian, potrivit Agerpres.

El a explicat ca societatea Rosia Montana s-a impartit in doua, iar societatea-mama Minvest Deva a ramas la Ministerul Economiei, in timp ce Rosia Montana a trecut la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), care a initiat proiectul legislativ, impreuna cu Ministerul Mediului si Ministerul Culturii.

"Proiectul a fost initiat de ministerul domnului Sova, ministerul doamnei Plumb si ministerul domnului Barbu, iar ministerului domnului Vosganian nu a dat aviz. Nu m-am numarat printre avizatori", a spus Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Varujan Vosganian Rosia Montana, #proiect lege Rosia Montana, #aviz ministere Rosia Montana , #Ministri