Vosganian: Romania reintra pe crestere economica in semestrul 2

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 08:45
2143 citiri
Vosganian: Romania reintra pe crestere economica in semestrul 2

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi ca estimarile echipei sale indica, pentru a doua jumatate a anului, o crestere economica pozitiva pentru Romania.

"Eu cred ca Romania reintra pe un ciclu favorabil de crestere economica in al doilea semestru si contributia investitorilor straini este foarte importanta din acest punct de vedere", a declarat ministrul Economiei.

In continuare, Varujan Vosganian a aratat ca Guvernul din care face parte va raspunde investitorilor straini "prin angajamentul de a face in Romania un mediu economic prietenos, transparent si predictibil".

Banca Mondiala estimeaza, in raportul 'Global Economic Prospects' publicat miercuri, ca Romania va inregistra o crestere economica de 1,6% in 2013, de 2,2% in 2014 si de 3% in 2015, fata de un avans economic estimat de 0,6% in anul 2012.

Potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, la elaborarea bugetului pe 2013 autoritatile romane au luat in calcul, pe o abordare mai prudenta, o crestere economica de 1,8%. Guvernul estimeaza ca Romania a inregistrat o crestere economica de 0,7% in 2012.

Ministrul Economiei a participat, joi, la lansarea Asociatiei Romano-Belgiene de Afaceri - BEROBA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica romania, #Varujan Vosganian economie Romania , #Ministri