Ajutorul de incalzire, anulat pentru persoanele cu depozite bancare de 3.000 lei

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 00:49
4556 citiri
Ajutorul de incalzire, anulat pentru persoanele cu depozite bancare de 3.000 lei

Guvernul a discutat, in sedinta de luni, varianta ca si persoanele care detin depozite bancare in valoare de peste 3.000 lei sa nu mai primeasca ajutoare de incalzire incepand cu sezonul rece 2010-2011, lista bunurilor in functie de care vor fi anulate aceste ajutoare fiind in stadiu de redactare, potrivit Mediafax. 

"Lista bunurilor in functie de care va fi sistata plata ajutoarelor de incalzire, discutata in sedinta de guvern, face referire si la persoanele care detin depozite bancare cu o valoare ce depaseste 3.000 lei.

Alte propuneri au fost ca astfel de ajutoare sa nu fie acordate nici in cazul persoanelor care detin in proprietate suprafete de teren mai mari de 1.000 metri patrati sau animale de curte, precum vaci si porci", au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit acestora, lista bunurilor in functie de care nu vor mai fi acordate ajutoare de incalzire se afla inca in curs de redactare.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat, luni, ca Guvernul a decis ca persoane care detin si alte locuinte in afara celei de domiciliu, precum case de vacanta, sau masini cu o capacitate cilindrica de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de incalzire, evaluarile indicand ca peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma sa nu mai fie subventionate. Noile reguli de acordare a ajutoarelor de incalzire vor fi aplicate incepand cu sezonul de iarna 2010-2011.

Agentia MEDIAFAX a prezentat, saptamana trecuta, un proiect de ordonanta de urgenta care stabilea ca ajutorul pentru incalzirea locuintei ar putea fi acordat luand in calcul aceleasi venituri ca in cazul acordarii ajutorului social, ceea ce ar reduce cu peste 400.000 numarul de beneficiari si ar creste cu 10,6 de milioane de lei bugetul de stat in 2010. 

#ajutor, #incalzire, #depozite, #bancare , #Ordonanta