Bancile vor consulta o casa de avocatura in privinta aplicarii OUG 50

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 18:36
1215 citiri
Bancile vor consulta o casa de avocatura in privinta aplicarii OUG 50

Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a luat hotararea angajarii unei case de avocatura in vederea obtinerii unei opinii juridice privind maniera de transpunere in legislatia nationala a Directivei Europene 48/CE/2008, se arata intr-un comunicat emis joi de ARB si preluat de NewsIn.

"Comunitatea bancara a dezbatut problemele privind demersurile intreprinse pana in prezent de catre Consiliul de Administratie al ARB pe linia sustinerii propunerilor de modificare a unor prevederi cuprinse in OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori, luand totodata hotararea angajarii unei case de avocatura in vederea obtinerii unei opinii juridice privind maniera de transpunere in legislatia nationala a Directivei Europene 48/CE/2008", se spune in comunicat.

De asemenea, Adunarea Generala Extraordinara a mai hotarat sa se finalizeze proiectul privind verificarea autenticitatii documentelor de identitate prezentate de clientii bancilor pentru obtinerea diverselor produse bancare in baza de date a Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Proiectul va fi realizat cu sprijinul Biroului de Credit ca integrator in sistemul de comunicatie intre institutiile de credit si MAI.

Totodata, Adunarea Generala Extraordinara a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a mai aprobat, in sedinta de joi, noul Statut al ARB, care acorda, in principal, mai multe competente si mai multa forta executivului asociatiei, sub conducerea unui Consiliu Director format din sapte membri. 

#banci, # ordonanta, # urgenta , #Ordonanta