Banii colectati din contributiile de sanatate vor fi cedati casei judetene in proportie de 60%

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 09:39
1209 citiri
Banii colectati din contributiile de sanatate vor fi cedati casei judetene in proportie de 60%

Banii colectati din contributiile persoanelor fizice si juridice la fondul de sanatate vor fi cedati in proportie de 60% casei judetene de sanatate, iar diferenta va fi utilizata pentru acoperirea costurilor unor servicii medicale in anumite judete si cheltuieli de capital la casele de sanatate, anunta Mediafax.

Decizia a fost luata de Guvern printr-o ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de marti.

"Dupa descentralizarea spitalelor, am propus si Guvernul a aprobat descentralizarea unei sume importante din contributia persoanelor fizice si juridice.

Practic, 60% din ceea ce intra ca si contributie a acestora, dintr-un judet, va reveni casei de sanatate a judetului respectiv. Redam practic cetatenilor dintr-un judet o parte insemnata a contributiei. Cu cat vor contribui mai multe persoane dintr-un anumit judet, acesta va beneficia de sume mai mari", a declarat ministrul Sanatatii, Attila Cseke, la finalul sedintei de guvern.

Diferenta de suma va fi folosita drept cheltuieli de administrare si de capital pentru casa nationala si casele judetene de sanatate (3%), precum si pentru plata unor servicii medicale interjudetene (37%), in judetele care nu au fonduri suficiente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contributii, #sanatate, #casa judeteana , #Ordonanta