CE a trimis Guvernului scrisoarea de initiere a procedurii de pre-infrigement in privinta OUG 50

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 14:21
1195 citiri
CE a trimis Guvernului scrisoarea de initiere a procedurii de pre-infrigement in privinta OUG 50

Comisia Europeana a trimis Guvernului scrisoarea de initiere a procedurii de pre-infrigement in ceea ce priveste forma OUG50/2010, iar Romania risca declansarea procedurii de infrigement daca ordonanta nu va fi modificata, a declarat luni seful delegatiei CE, Istvan Szekely, potrivit NewsIn.

"Daca implementati legea intr-un anumit mod, cei de la Bruxelles pot sa spuna ca exista o problema. Trimitem aceasta scrisoare de pre-infringement, prin care cerem detalii. Apoi, urmatorul pas este ca autoritatile sa trimita o scrisoare prin care sa explice cum s-a facut implementarea. Din moment ce scrisoarea de pre-infrigement a fost trimisa, inseamna ca exista un risc sa fie declansata procedura de infringement, altfel nu ar fi fost trimisa", a spus oficialul Comisiei Europene.

Surse oficiale au declarat duminica pentru NewsIn ca reprezentantii CE au avertizat autoritatile romane, in urma cu cateva zile, ca aplicarea OUG 50/2010 la contractele in derulare ar putea fi interpretata ca o incalcare a prevederilor din tratatul de aderare si astfel ar putea fi declansata procedura de infringement.

"Reprezentantii Comisiei Europene (CE) au mentionat ca nu exclud declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru OUG 50/2010, in conditiile in care aceasta se aplica si la creditele in derulare", au mentionat sursele citate.

OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.

Prevederile actului normativ se aplica atat contractelor de credit noi, cat si celor aflate in derulare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scrisoare initiere pre infrigement oug 50 , #Ordonanta