Cheltuielile de combustibil, nedeductibile in 2011

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 00:35
3680 citiri
Cheltuielile de combustibil, nedeductibile in 2011

Sumele cheltuite de firme pentru masinile folosite la transportul de persoane, cu maximum noua locuri, nu vor fi considerate nici anul viitor drept cheltuieli deductibile, deoarece Guvernul va extinde pana la sfarsitul anului 2011 valabilitatea acestei prevederi, introduse in aprilie anul trecut, anunta Mediafax.

Perioada de limitare a deductibilitatii cheltuielilor privind combustibilul va fi prelungita pana la 31 decembrie 2011 printr-o ordonanta de modificare a Codului Fiscal.

"In perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului", se arata in document.

De la aceasta restrictie vor fi in continuare exceptate vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv taxi, pentru inchirierea catre alte persoane, pentru instruirea de catre scolile de soferi, pentru reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, masinile utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca.

In perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile de combustibil pentru vehiculele rutiere motorizate destinate exclusiv transportului rutier de persoane au reprezentat cheltuieli nedeductibile la determinarea impozitului pe profit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#transport, #cheltuieli deductibile, #firme, #impozit, #combustibil , #Ordonanta