Guvernul conditioneaza unitatile agricole ca sa evite sanctiunile CE

Joi, 25 Iunie 2009, ora 11:32
1148 citiri
Guvernul conditioneaza unitatile agricole ca sa evite sanctiunile CE

Unitatile de taiere a animalelor, precum si cele de prelucrare, depozitare, transport si valorificare a produselor si subproduselor de origine animala vor functiona doar daca sunt autorizate sanitar-veterinar si supuse controlului oficial, a decis Guvernul pentru a evita sanctiuni din partea CE.

Acelasi principiu va fi aplicat si in cazul unitatilor de colectare, producere, procesare, prelucrare, depozitare, transport si valorificare a produselor si subproduselor de origine non-animala, a caror functionare va fi de asemenea permisa doar daca sunt inregistrate sanitar-veterinar si se supun controlului oficial, relateaza Mediafax.

Actiunile de control oficial se asigura de catre un personal de specialitate angajat pe baza unui contract individual de munca pe perioada determinata, incheiat cu directiile sanitar-veterinare.

Plata personalului se asigura integral din venituri proprii ale directiilor, obtinute de catre acestea din domeniile specifice in care personalul respectiv isi desfasoara activitatea, conform unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern.

Executivul sustine ca neasigurarea controlului oficial poate genera grave consecinte de ordin social si economic si poate periclita sanatatea consumatorilor, determinand o atentionare din partea Comisiei Europene (CE), potential chiar activarea clauzei de salvgardare pentru domeniul sigurantei alimentelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #conditii, #sanctiuni, #unitate, #agricola, #comisia, #europeana , #Ordonanta