Guvernul pregateste o noua rectificare bugetara

Joi, 14 Mai 2009, ora 16:55
1551 citiri
Guvernul pregateste o noua rectificare bugetara

Guvernul vrea sa faca o noua rectificare bugetara in vacanta parlamentara de vara, sa scuteasca CNH de la plata obligatiilor fiscale si intentioneaza sa proroge sau sa modifice termene din acte normative cu putere de Lege, arata proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, potrivit NewsIn.

Guvernul este abilitat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, dar nu inainte de incheierea primei sesiuni ordinare a anului 2009, si pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in cea de a doua sesiune ordinara a anului 2009, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice.

Astfel, in domeniul Finantelor, se preconizeaza o noua rectificare a bugetului de stat si a bugetului de asigurari sociale si adoptarea unei OG privind scutirea de la plata obligatiilor fiscale in cazul Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Tot in vacanta parlamentara de vara, Executivul vrea sa reglementeze unele aspecte financiar-contabile privind implementarea programului Facilitatea de Tranzitie, sa ia masuri privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor pentru implementarea proiectelor necontractate din fondurile Programului Phare National 2006 si privind gestionarea si utilizarea fondurilor pentru Obiectivul "Cooperare teritoriala europeana". Alte masuri financiar-bugetare ce vor fi reglementate vizeaza descentralizarea sistemului de sanatate si participarea Romaniei la EXPO 2010 din Shanghai.

In domeniul Economiei, masurile reglementate vor viza acreditarea organismelor de evaluare a conformitatii, iar in domeniul protectiei sociale - serviciile de ingrijire si educare a copiilor pe timpul zilei si serviciile de tip familial.

In domeniul Administratie publica si interne, masurile vor privi transmiterea unor institutii publice din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului in subordinea administratiilor locale, ca urmare a descentralizarii, modificarea OG 83/2001 privind functionarea serviciilor pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple si a serviciilor regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.

Tot in timpul vacantei parlamentare de vara, Executivul vrea sa modifice OG 36/2006 privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate.

In ceea ce priveste Transporturile, prin Ordonanta vor fi luate masuri privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Investigatii Accidente in Aviatia Civila, vor fi modificate OG 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor, OUG 109/2005 privind transporturile rutiere, Legea 265/2008 privind auditul de siguranta rutiera, OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora.

Guvernul vrea totodata sa reglementeze prin OG activitatea scolilor de soferi auto si a instructorilor.

Ministerul Sanatatii va inainta un proiect de Ordonanta privind organizarea, functionarea si finantarea rezidentiatului si altul pentru modificarea OUG 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice.

In Agricultura vor fi luate masuri pentru accelerarea absorbtiei sumelor alocate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si prin Fondul European pentru Pescuit si va fi abrogata OG 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #rectificare, #buget, #ordonanta , #Ordonanta