Guvernul sisteaza biletele de odihna contractate prin Casa de Pensii

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 10:06
1897 citiri
Guvernul sisteaza biletele de odihna contractate prin Casa de Pensii

Guvernul va sista acordarea biletelor de odihna pentru tratament care urmau sa fie contractate prin intermediul Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale pe parcursul intregului an, rezulta dintr-un proiect de ordonanta de urgenta pentru reducerea cheltuielilor sociale, precizeaza Mediafax.

Documentul modifica Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2010, stabilind ca "in anul 2010 Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale nu contracteaza bilete de odihna".

In forma actuala, Legea bugetului de stat stabileste doar ca fondurile alocate decontarii biletelor de odihna nu pot depasi 10% din totalul fondurilor aprobate pentru cheltuielile cu biletele de tratament balnear si odihna, iar numarul locurilor la tratament balnear ce se acorda gratuit nu poate depasi 15% din numarul total al locurilor contractate.

Din prevederile bugetare aprobate pentru anul 2010 era asigurata si plata biletelor de tratament balnear si de odihna utilizate si ramase nedecontate in 2009.

Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale contracta biletele de tratament balnear pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2010 si 1 septembrie-31 decembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilete, #cheltuieli, #odihna, #reduceri, #sistare pensii casa , #Ordonanta