Guvernul vrea sa faca prima rectificare bugetara din 2010

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 16:05
1323 citiri
Guvernul vrea sa faca prima rectificare bugetara din 2010

Guvernul vrea sa faca prima rectificare bugetara din acest an in vacanta parlamentara de vara si tot atunci ar urma sa modifice Legea de functionare a Garzii financiare si Codul fiscal, potrivit proiectului de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, publicat joi.

Astfel, in domeniul finantelor din economie, Guvernul cere acordul Legislativului ca in vacanta parlamentara de vara sa emita ordonante pentru rectificarea bugetului de stat si a celui de asigurari sociale pe anul 2010, sa modifice Legea privind organizarea si functionarea controlului financiar si a Garzii financiare si sa ia masuri privind imbunatatirea activitatii de comercializare a marfurilor in regim dutyfree.

Tot in vacanta parlamentara ar urma sa fie modificat Codul Fiscal, cel de procedura fiscala si Legea privind regimul acordarii finantarilor nerambursabile pentru programele de sprijinire a romanilor din diaspora.

Ar mai urma sa fie modificata anexa la OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome si companii de stat, dar si OUG 95/2002 privind industria de aparare.

In ceea ce priveste agricultura, Guvernul isi propune sa adopte o ordonanta pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat temporara care sa asigurare accesul la finantare, in domeniul transporturilor - o ordonanta privind acordarea unui imprumut de peste 161 de milioane de lei CNADNR, iar in domeniul administratiei - sa modifice anexa 2 la Legea prin care au fost reorganizate agentiile de stat.

Cu privire la domeniul justitiei, Executivul isi propune modificarea Legii privind statutul personalului din serviciile de probatiune, dar si amanarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege.

Potrivit Constitutiei, Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, pe durata vacantei parlamentare.

Ordonantele emise de Guvern trebuie trimise spre aprobare Parlamentului pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2010. Nerespectarea termenului atrage incetarea efectelor ordonantei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #rectificare, #bugetara , #Ordonanta