Ilan Laufer: Legea parteneriatului public-privat va fi modificata prin ordonanta de urgenta

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 18:33
2244 citiri
Ilan Laufer: Legea parteneriatului public-privat va fi modificata prin ordonanta de urgenta
Foto: Facebook / Ilan Laufer

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anuntat marti ca noua lege a parteneriatului public-privat este finalizata, urmand ca un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 233/2016 sa fie prezentat in curand in Guvern.

"Acum e in curs de avizare la Ministerul Finantelor. In momentul in care vom intra cu ea prin ordonanta de urgenta in Guvern, saptamana urmatoare, sa venim cu normele sa le aprobam si sa avem legea functionala", a afirmat marti Laufer la Comisia economica a Senatului.

El sustine ca prin noua lege a parteneriatului public-privat vor putea fi dezvoltate multe proiecte.

"Ne va permite sa construim, sa dezvoltam proiecte de foarte multe tipuri si inclusiv servicii publice, iar statul sa inceapa plata acestora dupa ce le sunt date in exploatare.

Eu cred ca exista un potential si un interes foarte mare din partea unor fonduri de investitii straine foarte mari, chiar pentru realizarea acelor sapte spitale regionale pe care le avem in programul de guvernare si un spital republican.

Mai sunt optiuni de autostrazi, de drumuri pe care putem sa le propunem si, mai mult decat atat, inclusiv de la cladiri publice, servicii publice.

Exista un interes sporit pentru finantarea proiectelor pe care noi le putem oferi in parteneriat public-privat, dar va fi si obligatia ministerelor de o parte sa vina cu proiecte concrete, in functie de domeniile lor de activitate, si, pe de alta parte, pe plan local am permis posiblitatea inclusiv a autoritatilor locale sa faca proiecte in parteneriat public-privat si atunci fiecare primar va trebui sa promoveze proiectele pe care acesta le are", a explicat Laufer

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ilan Laufer , #Ordonanta