Oamenii de afaceri catre Guvern: Vrem strategie fiscala, nu ordonante dupa ordonante!

Luni, 11 Mai 2009, ora 13:44
1165 citiri
Oamenii de afaceri catre Guvern: Vrem strategie fiscala, nu ordonante dupa ordonante!

AOAR cere Guvernului sa elaboreze in regim de urgenta o strategie fiscala pe o perioada de minim trei ani, deoarece considera ca declaratiile contradictorii ale reprezentantilor institutiei, privind variantele masurilor fiscale in 2009 si 2010, creaza confuzie in mediul de afaceri.

"AOAR reaminteste Ministerului de Finante ca a promis mediului de afaceri si societatii romanesti, inca din ianuarie 2009, realizarea unei programari bugetare multianuale, ca o dovada a unei minime predictibilitati privind Bugetul de Stat si modul de cheltuire a banului public.", se arata in textul unui comunicat de presa remis luni de catre Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

De asemenea, in documentul citat AOAR considera ca inacceptabile continuarea emiterii continue de ordonante de urgenta, care promoveaza modificari ale Codului Fiscal, ale Codului de Procedura Fiscala si a altor reglementari.

" Realitatea arata ca se adopta pe banda rulanta decizii care se aplica retroactiv de la 1 ianuarie 2009, sau luarea in considerare a unor cifre de afaceri realizate in anul 2008", se mai arata in comunicatul AOAR.

Totodata, potrivit sursei citate, AOAR nu considera productiva continuarea politicii improvizate promovata de Ministerul de Finante, masurile adoptate in ultimele luni contribuind doar la nemultumiri suplimentare in mediul de afaceri, si cere Guvernului initierea de urgenta a unei noi runde de consultari privind masurile economice suplimentare necesar a fi luate pentru valorificarea inca in anul 2009 a resurselor de crestere economica.

"AOAR apreciaza ca mediul de afaceri romanesc este suficient de matur, informat si responsabil pentru a lua in discutie orice tip de masuri fiscale sau de alta natura, in conditiile existentei unor analize profesioniste, corecte si bazate pe realitatile anului 2009 si in conditiile in care in mod onest se doreste fiscalizarea echitabila a tuturor sectoarelor de activitate, indiferent de interese personale sau de partid", se mai spune in comunicatul Asociatiei.

In alta ordine de idei, AOAR apreciaza ca reducerea transparentei activitatii Ministerului de Finante, indeosebi in ceea ce priveste finantarea investitiilor publice, reprezinta un semn major de ingrijorare fata de cheltuirea banului public in vederea sustinerii economiei pentru o iesire cat mai rapida din criza economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #de, #fiscala, #guvern, #oameni, #ordonante, #strategie , #Ordonanta