Patronatul Vinului: deciziile Guvernului distrug business-urile romanesti

Vineri, 27 August 2010, ora 17:35
1065 citiri
Patronatul Vinului: deciziile Guvernului distrug business-urile romanesti

Unele decizii ale Guvernului, precum cea privind modificarea Codului Fiscal, luate "din inconstienta sau din prostie", vor duce la distrugerea tuturor business-urile romanesti, apreciaza presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe, precizeaza Mediafax.

"Guvernul actual lucreaza contra intereselor romanesti. A aprobat mai multe ordonante si hotarari, printre care si noul Cod Fiscal, care vor duce la distrugerea tuturor business-urilor romanesti. Nu stiu daca aceste decizii au fost luate din inconstienta sau din prostie, dar afecteaza intreaga societate romaneasca", a declarat Gheorghe la Focsani, intr-o intalnire cu viticultorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat ca a incercat fara succes sa discute cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

"Este pentru prima data in sapte ani cand nu reusesc sa ma intalnesc cu ministrul Agriculturii. Ne-a trimis raspuns ca nu are timp sa discute cu noi. Aceasta este atitudinea guvernantilor fata de contribuabili si problemele lor.

Cred ca in actualul guvern este un vid de putere. Nu ai cu cine sa vorbesti in acest guvern. Acesta este motivul pentru care am invitat la discutii parlamentari in speranta ca vom gasi pana la urma un partener de dialog", a spus Ovidiu Gheorghe.

Viticultorii din Vrancea cer sprijin parlamentarilor pentru ca antrepozitele fiscale sa nu mai fie inchise pentru neplata datoriilor in termen de 60 de zile.

"Aceasta prevedere din Codul Fiscal este o aberatie care va duce la disparitia antrepozitelor de depozitare. Nu este in regula. Aceste antrepozite se vor muta in alte tari, precum Bulgaria, iar in Romania va creste somajul si nu vom mai avea cui sa vindem vinul", a declarat directorul firmei Veritas Panciu, Adrian Toma.

El a solicitat ca trasabilitatea vinurilor sa nu mai fie urmarita de vamesi, deoarece vinul nu este purtator de accize, si a mai spus ca bauturile fermentate linistite concureaza neloial adevaratele vinuri.

#patronat, #vin, #business , #Ordonanta