Anca Boagiu, aleasa vicepresedinte al PPE

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 10:14
2363 citiri
Anca Boagiu, aleasa vicepresedinte al PPE

Anca Boagiu este unul dintre cei zece vicepresedinti ai Partidului Popular European, dupa ce a primit 274 de voturi.

In cea de-a doua zi a congresului Partidului Popular European au fost alesi cei 10 vicepresedinti ai partidului. Miercuri a fost reales presedintele PPE, fostul premier belgian Wilfried Martens. Acesta este liderul popularilor europeni din 1992 si a fost unicul candidat la conducerea partidului.

Congresul se desfasoara la Bucuresti si este cel mai important eveniment politic, dupa summitul NATO. In total, Capitala gazduieste peste 1.200 de lideri politici si sefi de guverne, dar cele mai importante personalitati sunt cancelarul german, Angela Merkel, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Comisarul Viviane Reding

- Trebuie modificate reglementarile pietei digitale la nivel european si ale drepturilor de proprietate intelectuala.

- Acest domeniu este reglementat de o directiva din 1995, "era preInternet", iar astazi "lumea s-a schimbat in profunzime".

- Problema nu se pune daca si cand, este obligatoriu ca aceste drepturi ale persoanelor sa fie protejate, dar nu se pune doar problema drepturilor personale, ci si ale companiilor(...) Pe un continent unic, sa existe reguli unice si autoritati unice de protectie a datelor

- Se vor face economii de milioane de euro pe an

Programul zilei de joi

- 09:00-12:30: alegerile pentru secretarul general al PPE, a celor 10 vicepresedinti, precum si cea a trezorierului.

- 11:30 : a doua sesiune plenara a congresului in care se vor vota rezolutiile si Platforma politica. Vor fi de asemenea o serie de discursuri si se va anunta rezultatul votului pentru noua conducere a PPE.

- 13:30-14:00: o conferinta de presa care va fi urmata de un pranz gazduit de PDL.

Joi vor vorbi, printre altii premierul ungar Viktor Orban, cel portughez, Pedro Passos Coelho, premierul suedez Fredick Reinfeldt, ministrul de externe ceh Karel Schwarzenberg.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara , la Congresul PPE, ca Romania nu doreste o Europa cu mai multe viteze sau crearea unui club de categoria a doua in Europa, format din state care nu sunt in zona euro.

Basescu, la Congresul PPE: Statele Unite ale Europei, solutia corecta pentru Europa

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, ca organizarea Congresului PPE la Bucuresti este un mesaj foarte clar ca Uniunea Europeana este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE.

Barroso: UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania foarte importanta pentru UE

Barroso: UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania foarte importanta pentru UE

"Multumesc prietenilor din Romania care au organizat acest congres la Bucuresti, un mesaj este foarte clar: Uniunea Europeana este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE", a spus Barosso, in discursul sau de la Congresul PPE, conform Mediafax.

Jose Manuel Barroso si Victor Ponta au discutat despre fondurile europene

Premierul Victor Ponta a avut o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Cu acest prilej, Ponta i-a prezentat oficialului europena solicitarile USL, printre care se numara deblocarea platilor la fondurile europene.

Lista lui Ponta pentru Barroso: Deblocati fondurile europene!.

#Congres Partid Popular European 2012, #Palatul Parlamentului Congres, #Barroso Merkel Bucuresti , #Politica externa a UE