Titus Corlatean participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 16:40
1323 citiri
Titus Corlatean participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, participa luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfasura la Luxemburg, se arata intr-un comunicat al MAE.

Printre temele aflate in discutie se numara ultimele evolutii din Siria si Egipt, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Mali, follow-up la summit-ul UE-China.

"Ministrul Titus Corlatean va informa asupra elementelor de interes rezultate in urma turneului efectuat in Orientul Mijlociu in cursul acestei saptamani. O atentie speciala va fi acordata Vecinatatii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfasurarii alegerilor parlamentare) si R. Moldova", se arata in comunicat.

In marja CAE va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate subiecte de interes comun, in special relatiile UE-Rusia (cu accent pe energie si vize), Republica Moldova, evolutiile din Siria si Iran.

Potrivit comunicatului, ministrii vor avea un mic-dejun de lucru pentru un schimb de opinii pe marginea raportului "Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei" (Grupul Westerwelle).

#Corlatean Consiliu Afaceri Externe, #Corlatean reuniune Luxemburg, #Corlatean ministru , #Politica externa