Curtea Constitutionala a amanat decizia privind validarea referendumului

Miercuri, 01 August 2012, ora 19:39
2052 citiri
Curtea Constitutionala a amanat decizia privind validarea referendumului

Curtea Constitutionala a decis sa amane decizia privind validarea sau invalidarea referendumului, pentru joi, 2 august.

Update: 20.40 - Curtea Constitutionala a trimis un comunicat prin intermediul caruia a anuntat ca a solicitat informatii suplimentare de la Ministerul de Interet si de la Institutul Nationala de Statistica (INS).

"Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a solicitat informatii necesare solutionarii contestatiilor de la Ministerul Administratiei si Internelor si de Institutul National de Statistica. Pana la momentul inchiderii sedintei, Ministerul Administratiei si Internelor nu a raspuns solicitarii Curtii", se arata in comunicatul CC.

Sedinta Curtii va fi reluata joi, incepand cu ora 09.00.

Update: 19.39 - Curtea Constitutionala a cerut informatii suplimentare de la institutiile care au organizat referendumul, potrivit Antena3. Printre institutiile de la care Curtea Constitutionala a cerut detalii suplimentare se afla si INS, care poate oferi informatii privind evidenta populatiei.

Judecatorii CCR s-au intrunit miercuri, la ora 14:00, pentru a lua o decizie referitoare la validarea sau invalidarea scrutinului de duminica. Sedinta CCR a intrat in pauza la ora 16:30 si a fost reluata la ora 18:00, judecatorii analizand contestatiile depuse de USL.

Documentele cu rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie privind demiterea presedintelui au ajuns miercuri de la Biroul Electoral Central la Curtea Constitutionala.

Datele finale ale Biroului Central Electoral (BEC) privind referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au aratat ca prezenta la vot a fost de 46,24%, din peste 18 milioane de alegatori inscrisi pe listele electorale.

Peste 7,4 milioane de romani au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, adica 87,53% din voturile exprimate. Doar 11,15% au votat impotriva demiterii.

Curtea Constitutionala este institutia care valideaza sau invalideaza rezultatele referendumului de demitere a presedintelui Romaniei, prin hotarare.

Miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constitutionala, sustinand, intre altele, ca baza legala in care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Si USL a anuntat ca, miercuri dimineata, a depus la CC o sesizare privind referendumul din 29 iulie, dar ca, din respect pentru independenta justitiei, nu va face public continutul acesteia.

Pe de alta parte, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a solicitat Curtii Constitutionale amanarea pronuntarii in privinta referendumului din 29 iulie, pana la stabilirea numarului real al cetatenilor cu drept de vot la aceasta data.

#Curtea Constitutionala referendum 29 iulie, #CCR referendum Romania, #presedinte Romania, #rezultat alegeri Romania , #Politica interna