Alexandru Nazare: Tronsonul Cernavoda-Constanta, functional din 30 iunie

Sambata, 31 Martie 2012, ora 13:17
1378 citiri
Alexandru Nazare: Tronsonul Cernavoda-Constanta, functional din 30 iunie

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare a verificat vineri etapele de lucru pe segmentul Cernavoda-Constanta al Autostrazii Soarelui si a anuntat ca la 30 iunie se va circula pe tronsonul Constanta-Medgidia, pe doua benzi, iar pe tronsonul Medgidia-Cernavoda pe o banda, ca si pe centura ocolitoare a municipiului Constanta.

"Am avut discutii intense cu constructorul, in ultimele doua saptamani. Am fost aici, am analizat stadiul lucrarilor. E adevarat ca au fost niste dubii legate de solutia de executie".

"Intre timp dubiile s-au elucidat, ne-am lamurit si care este data de dare in folosinta. Este cea anuntata anul trecut: 30 iunie. Si daca nu, avem metodele deja testate anul trecut prin care o sa-i fortam sa isi faca treaba".

"Instiintari de remediere, penalitati etc. Ce este important de subliniat este ca ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in octombrie anul trecut si inseamna ca au avut cateva luni la dispozitie. Progresul pe ambele tronsoane este in grafic, pana acum. Esential de acum incolo este sa mentina ritmul. Si vreau sa atrag atentia asupra lucrarilor la poduri, lucrarilor la viaducte, asupra ritmului in care se face aprovizionarea, acest lucru este foarte important pentru mentinerea ritmului actual", a spus Alexandru Nazare.

Ministrul a mai recomandat ca pe amplasamentele unde este posibil sa se mentina frontul de lucru permanent.

"Spre exemplu, la viaducte, cand am fost acum doua saptamani, aproape ca nu erau turnate pilele, acolo se poate lucra si mai bine, acolo trebuie sa se lucreze sapte zile din sapte, inclusiv noaptea, pentru ca de acele viaducte depinde, in mare parte, deschiderea traficului. Daca voi constata ca avem intarziere trebuie sa suplimentam numarul muncitorilor si al utilajelor si nu trebuie sa facem rabat de la calitate", a subliniat Alexandru Nazare.

De asemenea, ministrul Transporturilor a dat asigurari ca cel tarziu in anul 2016 se putea circula pe autostrada de la Constanta la Nadlac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nazare autostrada, #autostrazi Romania ministru, #autostrata Constanta declaratii Nazare , #Politica interna