ANI ii da pe mana Justitiei pe Vanghelie, Stolojan si Iohannis

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 16:15
1742 citiri
ANI ii da pe mana Justitiei pe Vanghelie, Stolojan si Iohannis

Autoritatea Nationala de Integritate a descoperit situatii de incompatibilitate in cazul mai multor oameni politici printre care se numara primarul sectorului 5, Marian Vanghelie(PSD), primarul orasului Sibiu, Klaus Iohannis (PNL) si europarlamentarul PDL Teodor Stolojan.

ANI i-a declarat incompatibili si pe Florin Popescu (deputat PDL), fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Aristotel Cancescu (PNL), presedintele Consiliului Judetean Brasov, si Nicusor Constantinescu (PSD), presedintele Consiliului Judetean Constanta.

ANI: Marian Vanghelie nu a raportat 180.000 de euro

ANI a constatat o diferenta de peste 180.000 de euro intre veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie si averea dobandita de acesta, astfel incat a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru a incepe un control in acest caz.

"Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta unei diferente semnificative, in sensul art.18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 787.246, 55 Lei (aprox. 180.300,59 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Marian Daniel Vanghelie, primar al Sectorului 5, Bucuresti", anunta ANI.

Vanghelie, vicepresedinte PSD, se afla la al patrulea mandat succesiv de primar al sctorului 5 al Capitalei.

Conform ANI, in perioada evaluata, respectiv 2008-2011, Marian Vanghelien a realizat venituri salariale in cuantum de 253.199 Lei, iar "modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 1.040.445,45 Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 787.246, 45 Lei (aprox. 180.300,59 Euro)".

"M-am regasit ca am trimis sase milioane de euro in Liban. Eu am spus in felul urmator: il rog pe domnul Georgescu, baiatul asta, Georgescu, care este la ANI, care vad ca din portocaliu vrea sa devina rosu-cenusiu spre galben; nu stiu ce vrea sa devina, dar face tot felul de jocuri de glezna. Eu am spus in felul urmator: daca mie mi se dovedeste un singur leu ca am eu vreun cont in strainatate, indiferent cum se numeste, raspund din punct de vedere juridic si plec din viata politica si din administratia locala si de peste tot", declara

Marian Vanghelie la o conferinta de presa in luna martie.

ANI: Stolojan nu a trecut in declaratia de avere actiunile la Transgaz

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals in declaratii pentru ca nu si-a trecut in declaratiile de avere si de interese completate la data de 25 mai 2012 actiunile la Transgaz Medias, in cazul sau fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, de catre Theodor Dumitru Stolojan, deputat in Parlamentul European", informeaza ANI intr-un comunicat.

Conform, Agentiei, in urma evaluarilor, s-a constatat existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, de catre Theodor Dumitru Stolojan, intrucat nu a mentionat in declaratiile de avere si de interese, completate la data de 25.05.2012, actiunile detinute la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale "TRANSGAZ" S.A. Medias, a caror valoare la data completarii declaratiilor era de aproximativ 94.000 euro, incalcand astfel prevederile art. 292 din Codul Penal.

ANI afirma ca Stolojan a fost informat la 21.02.2013 despre declansarea procedurii de evaluare in cazul sau.

Stolojan a fost ales europarlamentar la data de 12 iunie 2009.

ANI: Klaus Iohannis in incompatibilitate, fiind si membru in AGA la Apa Canal Sibiu si la SC Piete

Primarul Sibiului Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agentia Nationala de Integritate (ANI).

"In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Iohannis Klaus-Werner se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si S.C. PIETE S.A. (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand, astfel, dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al ANI.

Iohannis, ales recent prim-vicepresedinte PNL, exercita, in prezent, al patrulea mandat consecutiv de primar al Municipiului Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vanghelie ANI, #Stolojan incompatibilitate ANI, #Iohannis ANI , #Politica interna