Antonescu a promulgat Legea referendumului

Luni, 16 Iulie 2012, ora 20:06
1219 citiri
Antonescu a promulgat Legea referendumului

Presedintele interimar Crin Antonescu a promulgat Legea referendumului, in formula in care ea a fost votata de Parlament si acceptata de Curtea Constitutionala.

"In fata deciziei Parlamentului si a Curtii Constitutionale, am convingerea ca este mai putin important punctul meu de vedere, astfel ca am promulgat aceasta lege si cred ca in felul acesta am inchis unul din subiectele fierbinti de dezbatere", a spus el.

El a precizat ca unul dintre motivele pentru care a luat aceasta decizie este ca, "spre deosebire de altii", el pune interesul national in fata intereselor personale.

"Romania este intr-o situatie extrem de dificila, adusa de iresponsabilitatea unor oameni disperati ca pierd scaunul si puterea", a spus presedintele interimar.

Curtea Constitutionala a decis, in urma cu o saptamana, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

#Antonescu lege referendum promulgare, #Antonescu declaratii Cotroceni , #Politica interna