Banii primiti la rectificare nu acopera datoriile Ministerului Turismului

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 13:24
1133 citiri
Banii primiti la rectificare nu acopera datoriile Ministerului Turismului

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, explica sumele de bani primite de institutia pe care o reprezinta prin rectificarea bugetara.

Ea mentioneaza faptul ca cei 430 de milioane de lei, care au revenit la Ministerul Turismului nu acopera nici macar jumatate din suma necesara pentru a plati toate lucrarile de investitii angajate in ultimii 4-5 ani.

"Suma de 430 de milioane de lei alocata in plus MDRT nu acopera nici macar jumatate din platile pe care trebuie sa le facem in contul firmelor care au lucrat pe datorie. Se vorbeste mult despre eliminarea arieratelor, iar atunci cand chiar se face apar criticile. Cand ai 610 milioane de lei de plata (facturi restante) numai catre firmele care au lucrat la asfaltarea drumurilor judetene si locale, la retelele de apa si canalizare in mediul rural, la construirea de locuinte pentru tineri prin ANL ori locuinte sociale, o asemenea suma castigata din rectificarea bugetara este mica", scrie Udrea pe blog, citata de Newsin.

Cu toate acestea, Udrea spune ca plata arieratelor de catre ministere, inclusiv al sau, va avea un efect puternic pozitiv imediat asupra economiei.

"Se vor pastra si crea noi locuri de munca, se va stopa falimentul a zeci de firme de constructii si, in cele din urma, banii se vor intoarce la buget prin taxe si impozite. Daca la asta adaugam si faptul ca platile facute sunt in contul unor lucrari de maxima utilitate si urgenta, avem o imagine mai clara ca plata unei parti a arieratelor MDRT era absolut necesara. Acesti bani se constituie intr-un adevarat balon de oxigen pentru domeniul constructiilor din Romania, care este unul dintre principalele motoare ale cresterii economice", conchide ministrul.

#Udrea rectificare bugetara, #ministerul turismului fonduri suplimentare , #Politica interna