Beneficiarii POSDRU au primit peste 480 milioane lei in ultimele doua luni

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 15:31
1491 citiri
Beneficiarii POSDRU au primit peste 480 milioane lei in ultimele doua luni

Beneficiarii Programului Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POSDRU) au primit de la bugetul de stat peste 480 milioane lei in ultimele doua luni, suma care va fi recuperata integral, odata cu reluarea platilor de catre Comisia Europeana pentru Romania, a declarat miercuri ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Potrivit ministrului, Comisia Europeana a decis reluarea platilor intrerupte datorita "progreselor facute de Autoritatea de Management si de Organismele Intermediare in gestionarea simultana a problemelor de management si de imbunatatire a platilor catre beneficiar".

Ministrul a mentionat ca Romania nu a fost singurul stat pentru care Comisia Europeana a luat decizia de intrerupere a platilor, o hotarare similara aplicandu-se si unor vechi state membre ale UE precum Germania si Franta.

Boghicevici a vorbit despre o "rata de absorbtie de 5,5%, cu plati intrerupte si rezultate prea putin concrete.

Comisia Europeana a informat Guvernul ca se vor relua rambursarile de bani europeni in Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), insa cu aplicarea unor corectii financiare preventive de 10%.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a explicat, marti, ca decizia Comisiei Europene este o masura exceptionala, avand in vedere situatia economica a tarii.

Finantarea totala alocata prin Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' pentru intreaga perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 4,25 miliarde euro, din care contributia UE este de 3,47 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare plati POSDRU Romania, #program resurse umane, #Uniunea Europeana fonduri Romania , #Politica interna